Ik werk volgens een geweldloze en hondvriendelijke manier en waar de emoties van de hond centraal staan. Achter ieder gedrag schuilt namelijk een emotie. Als wij enkel het gedrag gaan veranderen dan worden de onderliggende emoties die het gedrag in werking zetten onderdrukt en daardoor kan het probleem nog meer gaan escaleren. Door naar de emotie te gaan kijken achter het gedrag, gaan we het probleem écht tot in de kern aanpakken en niet enkel de symptomen.

 

De basisfundering in je relatie met je hond draait om 3 zeer belangrijke dingen: vertrouwen, veiligheid en vreugde. Een huis stort ook in zonder die basisfundering. Dit werkt trouwens niet alleen goed in de relatie met je hond maar dit zien we ook als de bouwstenen in een vriendschappelijke of romantische relatie. Als deze basis aanwezig is, dan kan je met je hond gaan samenwerken ook wanneer het moeilijk wordt.

 

Ik gebruik geen dwang, straf of lichamelijke correcties bij de hond. De enige vorm van correctie die ik gebruik is het begrenzen van de hond. Alles gebeurd op een positieve en opbouwende manier. Uit ervaring weet ik dat snelle oplossingen het tegenovergestelde effect hebben dus alle honden en baasjes krijgen bij mij de tijd die ze samen nodig hebben om tot een goed en positief resultaat te komen. Probleem gedrag ontstaat vaak uit een aantal reacties op een prikkel, zowel de hond als het baasje zullen dus nieuw gedrag moeten gaan aanleren. Daarom is het belangrijk dat je uzelf en de hond de tijd geeft om zich aan te passen en te veranderen. Geduld en mildheid zijn hierbij heel belangrijk. Door op zoek te gaan naar het antwoord op de vraag: Waarom doet mijn hond wat hij doet? Gaan we begrijpen wat hij doet en wordt het makkelijker om geduldiger en mild te blijven, dit is trouwens ook op onszelf van toepassing.


Uiteraard is niemand perfect. Wij mensen zijn dat niet en onze honden zijn dat ook niet. Honden zijn individuen die eigenlijk niet zoveel verschillen van ons. Ze hebben ook hun eigen persoonlijkheid, voorkeuren, talenten en emoties. Iedere hond heeft dus ook zijn eigen manier van benaderen nodig. Ook als je 2 honden van hetzelfde ras en zelfs uit hetzelfde nest zou hebben dan blijft toch iedere hond uniek.

 

 

 

 

gallery/tosca connectie

Wil je graag met je hond in contact komen en een fijne, betrouwbare relatie samen uitbouwen? Dan is het heel belangrijk om goed te leren luisteren naar wat jouw hond je precies vertelt. Zo kun je al heel veel onnodige conflicten en misverstanden voorkomen.

Volgens mij is er niets mooier dan de diepe band die tussen een mens en hun hond aanwezig is.
Ik help jouw graag naar deze prachtige en realistische doelstelling.